Műszaki ellenőrzés - Műszaki ellenőrzés - kivitelezési munkák műszaki ellenőrzése - Kispest, XIX. kerület, Pestszentlőrinc XVIII., Pesterzsébet XX:, Kőbánya X.

Műszaki ellenőrzés

Elérhetőség

Wurdits Orsolya

okl. építőmérnök

épületenergetikai tanúsító

műszaki ellenőr

felelős műszaki vezető

06/30 9666 230

wurditso@gmail.com

Wurdits Stúdió Bt.

1196 Budapest, Esze T. u. 88.

Műszaki ellenőrzés

A műszaki ellenőrként a megbízás függvényében már a kivitelezés megkezdése előtt a tervek átnézését és megrendelői igények megismerését követően javaslatokat teszek a szükséges módosításokra.
Segítséget nyújtok igény szerint az építtető döntéseinek előkészítésében, a vállalkozó kiválasztásában, árajánlatok kiértékelésében, a munka minőségi és mennyiségi ellenőrzésében,  a teljesítések és számlák igazolásában, a pénzügyi elszámolásban, határidők betartásában, illetve további műszaki tanácsadással kivetelező és építtető között felmerülő vitás kérdések megelőzésében,  rendezésében.

Felkészítem a megrendelőt az építkezés buktatóira, tájékoztatást adok az építési engedély köteles-, illetve bejelentéssel végezhető munkák esetén betartandó szabályokról, a beépíthető anyagokkal szemben támasztott elvárásokról, a kivitelező kiválasztásnál figyelembe veendő szempontokról, az építkezés megkezdése előtt az e-építési napló megnyitásához szükséges teendőkről.


 

Építési műszaki ellenőr feladatai:

  • az építőipari kivitelezési tevékenység végzésének helyszínén az építtető helyszíni képviselője,
  • az építőipari kivitelezési tevékenység teljes folyamatában elősegíti és ellenőrzi a vonatkozó jogszabályok, hatósági előírások, szabványok, szerződések és a kivitelezési dokumentáció betartását.

Műszaki ellenőri tevékenységet csak az a szakember folytathat, akik a kamarák nyilvántartásában szerepelnek.

 

Műszaki ellenőr alkalmazása kötelező, ha

  • az építési engedély köteles építkezéseken több vállalkozóval (nem generál kivitelezővel) végeztetik el a munkákat
  • közbeszerzési törvény hatálya alá eső munkák esetén
  • a kivitelezéssel érintett épület műemlékvédelem alatt áll